mandag, december 19, 2005

Fra programmør til journalist og forfatter

Det er det danske forårs skyld, at jeg i dag har en meget bred baggrund. Jeg var nemlig programmør, men blev så bidt af arbejdet med kodningen og computeren, at jeg et år overså, at bøgen sprang ud, og det er jo tæt på utilgiveligt i et land som Danmark. Derfor tog jeg beslutningen om i stedet at tage en journalistuddannelse, for i det erhverv SKULLE man jo ud blandt folk.

Her er så en lyn-CV startende med det aktuelle:

Freelance-journalist, der stadig ikke kan finde ud af at gå helhjertet på pension. Jeg har en fast månedlig klumme hos Computerworld, skriver også ind imellem for POV Internationel (som f.eks. HER). Berlingske var indtil 1. august 2016 en vigtig kunde. Her galt det bloggen Bizzen, som stadig er søgbar, men opdateringen er ophørt som følge af en sparerunde i mediehuset.

Jeg har tidligere afsluttet eget, ret så omfattende projekt, nemlig "Nærmest lykkelig i Nørdland", der handler om danske pigers ekstreme fravalg af de "hårde fag" og omfatter bogen "Lykkelig i nørdland - Hvem bygger fremtiden", en filmkonkurrence, en Facebook-test og blog

Jeg har også skrevet bogen "Bedrag - Om IT Factory, grådighed og Magtsyge", sammen med erhvervsjournalisten Henrik Tüchsen. Bogens blog med tidslinie, anmeldelser og lydklip fra interview er her.

Tidligere arbejdspladser

* Computerworld, journalist.
* Dagbladet Børsen, journalist.
* Computerworld og Computerworld Online, journalist.
* IDG News Service, Boston, US Correspondent (IDG er Computerworlds moderselskab)
* Computerworld, journalist.
* KMD (tidligere Kommunedata). Først informationchef i syv år, og derefter fik jeg lov til at oprette et forlag, der udgav en række lettilgængelige it-bøger. Til sidst var jeg en slags professionel iværksætter, og jeg nåede at skaffe det første usability-lab (professionel test af brugervenlighed) til et dansk it-selskab, inden jeg forlod KMD.
* Christian Rovsing A/S, informations- og marketing-chef.
* Udenrigsministeriet, presseattache.
* Danmarks Radio, Radio Midt og Vestjylland, journalist.
* Berlingske Tidende, journalist.
* Berlingske Tidende, praktikant.

Danmarks Journalisthøjskole 1973-77. Hovedopgave: Plastik - den hårdeste valuta verden har kendt (om Dankort og kreditkort).

NCR, programmør og instruktør, sideløbende HD-studie, der ikke blev færdiggjort.

Oprindelig ville jeg faktisk have været fotograf, men det gik ikke. "Kvinder kan ikke bære det tunge udstyr," sagde fotografen, som jeg søgte ind hos. Jeg havde da samme højde som var gennemsnitlig for unge mænd på sessioner og kunne tøjle selv den vildeste hest:-)

Bøger

Jeg har forfattet bogen "Magtkampens A-Z" under pseudonym, været medforfatter af "Topfolks edb" og har bidraget til antologien "Knap Gylpen Freud". Senest har jeg skrevet bogen "Bedrag - Om IT Factory, grådighed og magtbegær" sammen med erhvervsjournalisten Henrik Tüchsen samt "Lykkelig i nørdland - Hvem bygger fremtiden? En tankevækker for fædre, mødre og andre, der påvirker pigernes studievalg".

Priser

Sagen om IT Factory og Stein Bagger har i øvrigt også medvirket til, at jeg har modtaget en række priser. Den første var  eJour-prisen for moderne netjournalistik. Min blog Bizzen på Berlingske Business spillede en vis rolle i afdækningen af, at der var noget helt galt. Dernæst var det IT-prisen, som blev givet for en langt sejt journalistisk træk på it-fronten, og herunder også for Bagger-afdækningen. Senere fik jeg en pris for Foreningen for Undersøgende Journalist, nemlig Juryens Særpris, og en ærefuld nominering til Cavling-prisen. Den nyeste pris, der tilfaldt mig, er Publicistprisen.

Starten

Begyndelsen? Jeg er født, lige før krigen blev afsluttet. Min mor var for ærlig, og min far for visionær, så jeg blev nødvendigvis en ret god formidler:-)